Praktische informatie


Algemene voorwaarden

Naast de algemene voorwaarden hanteren wij onderstaande aanvullende voorwaarden:

 

Vaccinaties en dierenarts

Om iedereen gezond te houden vragen wij om de hond van tevoren te ontwormen, te ontvlooien en de volgende vaccinaties up-to-date te hebben; 

 

Jaarlijkse cocktail (Nobivac DHP & L4)

Bordetella, geënt via de neus (kennelhoest) (Nobivac KC)

 

Beide entingen mogen niet ouder zijn dan een jaar en dienen uiterlijk 2 weken voor het verblijf te zijn gegeven. Let op: Kennelhoest wordt soms ook gevaccineerd via een prik. Deze is slechts 3 maanden geldig. Controleer daarom goed welke enting de hond gehad heeft, of vraag dit na bij uw dierenarts. Is uw hond voor het eerst geënt, of heeft deze lange tijd geen vaccinaties gehad? Dan moet de vaccinatie ten minste 4 weken voor aanvang van het verblijf gegeven zijn.

Maakt u liever gebruik van een titer-bepaling? Dit vinden wij geen probleem, mits deze getekend is door de dierenarts en bijgeschreven is in het paspoort.

 

Mocht het voorkomen dat een dierenartsbezoek noodzakelijk blijkt, zullen wij ten alle tijden de gezondheid van de hond vooropstellen. In geval van spoed informeren wij de eigenaar dan pas na de behandeling. In alle andere gevallen zullen wij altijd vooraf contact opnemen. Van de dierenarts krijgen wij een factuur mee, deze dient de eigenaar zelf over te maken naar de dierenartsenpraktijk.

Wij zijn wettelijk verplicht het vaccinatieboekje/paspoort in ons bezit te hebben tijdens het verblijf van Uw hond. Geef deze dus altijd mee. Controleer ook van te voren of de chip juist geregistreerd is, ook dit is een wettelijke verplichting. Indien gewenst kunnen wij dit voor u controleren.

 

Let op! constateren wij dat uw hond niet aan de vaccinatie-eisen voldoet, dan kunnen wij deze helaas niet accepteren. 

Haal- en brengtijden

Brengen en halen kan op onderstaande tijden. In deze tijdsvensters spreken wij graag een tijdstip af. Wij willen ook vragen om dit tijdstip zoveel mogelijk te benaderen, zodat niet iedereen tegelijk komt. Mocht het echt niet lukken tijdens onderstaande tijden, is er in overleg vast een passende oplossing te vinden.

Maandag tot en vrijdag tussen 8:00 en 8:30, en tussen 17:00 en 18:30

zaterdag tussen 09:00 en 10:00, middag/avond in overleg

zondag tussen 10:00 en 11:00

Tarieven en betalen

Per 1 maart 2024 gelden onderstaande tarieven. Wij maken geen onderscheid in de grootte van de hond. In het geval van logeren wordt de haal- en brengdag gerekend als volledige dag.

Logeren € 25 per dag

Losse overnachting (avondblok brengen, ochtendblok halen) € 25,-

Overnachting avond-avond of ochtend-ochtend €35,-

Dagopvang € 25,- per dag

Uitlaatservice €19,50 per wandeling

Tweede hond van dezelfde eigenaar €18,50,-

Uitlaatservice 3 dagen of meer €18,50

Voeding of medicatie na de wandeling €1,-

Proefnachtje €30 (ochtend-ochtend)

Betalen kan contant of per pin, uiterlijk op het moment van brengen.

Voeding

Wij verwennen uw hond graag met een gezonde snack. Dit is altijd natuurlijk materiaal, zonder toevoegingen. Denk hierbij aan een runderoor, een kippennek of een kalfshoef. 

 

Tijdens de wandelingen maken wij gebruik van kleine beloningssnoepjes. Ook deze bestaan 100% uit vlees, zonder toevoegingen.

 

Het is mogelijk om je hond mee te laten eten in De Huiskamer. De kosten hiervoor bedragen €2,50 per dag. Klik op onderstaande button om meer informatie te vinden over het merk wat wij voeren.

 

Uiteraard houden wij rekening met eventuele allergieën.

Reserveren en boeken

Graag ontvangen wij een nieuwe boeking minimaal 3 weken van tevoren in verband met de planning. In verband met beperkte beschikbaarheid adviseren wij ruim op tijd te boeken. 

Uitzonderingen

In sommige gevallen is het niet mogelijk voor de hond om in pension te verblijven, of om met de uitlaatservice mee te gaan.

Pension:

- De hond is loops, of de laatste loopsheid is meer dan 3 maanden geleden

- De hond vertoond onwenselijk gedrag

- De hond heeft niet alle verplichte vaccinaties gehad

- De hond heeft verlatingsangst

- De hond beheerst de basiscommando’s onvoldoende

- De hond is onvoldoende sociaal naar soortgenoten

- Tijdens de proefovernachting is gebleken dat de hond zich niet kan voegen in de roedel, of om andere reden niet voegt in ons pension

 

Uitlaatservice:

- De hond heeft niet alle verplichte vaccinaties gehad

- De hond vertoond onwenselijk gedrag

- De hond is loops

- De hond beheerst de basiscommando's onvoldoende

- De hond is onvoldoende sociaal naar soortgenoten

 

Let op! Vanwege de veiligheid van zowel mens als dier, wordt er bij extreme gladheid of code rood niet gelopen. Bij code oranje wordt gekeken of de veiligheid in het geding kan komen. Zo mogelijk passen wij hierop de ronde aan. 

 

Als door onvoorziene omstandigheden (bijv. door ziekte) de wandeling komt te vervallen, zal Hondenpension de Huiskamer dit zo spoedig mogelijk aan u communiceren.

 

Let op! Constateren wij bij het brengen/ophalen van de hond dat er een uitzonderingsregel van toepassing is? Dan kunnen wij uw hond helaas niet aannemen. In dit geval wordt de gehele opvangperiode, of de kosten van de wandeling, in rekening gebracht.